Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΚΗΣ
ΓΝΑΘΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ  |   ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
Greek English
 
 
 • Γναθοχειρουργική
  Παραδοσιακά το πεδίο της χειρουργικής του στόματος περιλαμβάνει όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται εντός της στοματικής κοιλότητας και οι οποίες μπορούν να εκτελεστούν με τοπική αναισθησία σε περιπατητικούς ασθενείς. Περιλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται, στην τοποθέτηση οστεοενσωματούμενων Εμφυτευμάτων, λήψη και τοποθέτηση οστικών μοσχευμάτων, Ανύψωση Ιγμορείου Αντρου για την τοποθέτηση οστεοενσωματούμενων Εμφυτευμάτων,μοσχεύματα συνδετικού ιστού,Χειρουργική εγκλείστων και κυστών,κατευθυνόμενη ιστική αναγέννηση,προβλήματα της ΚΓΔ και άλλα.
  + Περισσότερα
 • Οστεοενσωματούμενα Εμφυτεύματα
  Τα οδοντικά εμφυτεύματα τα τελευταία τριάντα χρόνια έχουν τελείως αλλάξει την θεραπευτική προσέγγιση στην αντιμετώπιση της μερικής ή ολικής έλλειψης δοντιών.H εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα παγκοσμίως.Τα οδοντικά εμφυτεύματα κατασκευάζονται από καθαρό τιτάνιο .Το τιτάνιο έχει την ιδιότητα να γίνεται ένα με το οστό της γνάθου , ιδιότητα που ονομάζεται επιστημονικά οστεονσωμάτωση ,από εκεί και ο όρος οστεοενσωματούμενα εμφυτεύματα.
  + Περισσότερα
 • Laser
  Χρήση των LASER. Η δυνατότητα χειρουργικής με LASER εξασφαλίζει καλή επούλωση χωρίς ουλές χωρίς ράμματα ,περιορισμό του οιδήματος , αναίμακτα και πολλές φορές χωρίς αναισθησία. Έχουμε την δυνατότητα να εξαφανίζουμε την μελάγχρωση (το σκούρο χρώμα) των ούλων, να αφαιρούμε χαλινούς και υπερπλασίες , λευκοπλακίες και γενικά να επεμβαίνουμε σε ούλα , κόκκαλο και δόντια εξασφαλίζοντας ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές σε συνδυασμό με την χρήση χειρουργικού μικροσκοπίου .
  + Περισσότερα
 • Πανοραμική Ψηφιακή Ακτινογραφία
  + Περισσότερα
 • Ιστική Αναγέννηση με PRGF
  Ο συνδυασμός της χρήσης αυξητικών παραγόντων του ίδιου του ασθενούς με την λήψη μικρής ποσότητας αίματος πριν τοποθετηθούν τα εμφυτεύματα αυξάνει την χημειοταξία στην περιοχή με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση των τοπικών βλαστικών κυττάρων. Δηλαδή οι αυξητικοί παράγοντες που βρίσκονται στα αιμοπετάλια όταν τοποθετηθούν στην περιοχή που επεμβαίνουμε σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις και ενεργοποιηθούν με κατάλληλη τεχνική μας δίνουν ταχύτερη επούλωση, περιορισμό στο οίδημα (πρήξιμο) και ελάχιστο ή καθόλου μετεγχειρητικό πόνο. Η χρήση των αυτόλογων αιμοπεταλιακών αυξητικών παραγόντων επεκτείνεται στην διόρθωση των ρυτίδων του προσώπου ενεργοποιώντας το κολλαγόνο και ενυδατώνοντας το δέρμα, αλλά και σε άλλες ειδικότητες όπως η αθλιατρική , ορθοπεδική, οφθαλμολογία ,δερματολογία , πλαστική χειρουργική κα.
  + Περισσότερα
 • Χειρουργική με Μικροσκόπιο
  + Περισσότερα
 
 
 
Καλωσήρθατε

Η παράδοση του Ιατρείου Κωνσταντίνου Μανταλενάκη αρχίζει με το πατέρα Στυλιανό Μανταλενάκη από το 1949 και συνεχίζει μέχρι σήμερα .

Φιλοσοφία μας είναι η συνεχής βελτίωση σε όλα τα επίπεδα ώστε να παρέχουμε στους ασθενείς μας τις πλέον σύγχρονες θεραπείες με τα πλεον εξελιγμένα εργαλεία και μηχανήματα .

Εχουμε προβλέψει ειδικό χώρο αποστείρωσης με όλα τα σύγχρονα μηχανήματα σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς για την αποστείρωση κάθε εργαλείου και υλικού που χρησιμοποιείται .

Για την απολύμανση του χώρου και των επιφανειών χρησιμοποιούνται ειδικά αντισηπτικά με προδιαγραφές της Ευρωπαικής Κοινότητας . Επιπλέον όλων αυτών υπάρχει ειδικό μηχάνημα που απολυμαίνει τους χώρους του χειρουργείο υπό μορφή νεφελοποιητή.

Για περιορισμό της ακτινοβολίας χρησιμοποιούμε ψηφιακή ενδοστοματική ακτινογραφία και ψηφιακή Πανοραμική ακτινογραφία για απεικόνηση των γνάθων και της ΚΓΔ.

Μέσα από διαδικασίες συνεχούς μετεκπαίδευσης σε κέντρα του εξωτερικού στα Οστεοενσωματούμενα Εμφυτεύματα , και τεχνικές ανάπλασης του οστού και των μαλακών Ιστών έχουμε καταλήξει σε τεχνικές μικροεπεμβατικές που περιορίζουν τα μετεγχειρητικά προβλήματα των ασθενών μας μειώνοντας το οίδημα και τον Πόνο.

Έχουμε ενσωματώσει στο πρωτόκολλο μας την Άμεση Φόρτιση ,δηλαδή την τοποθέτηση προσθετικών Εργασιών 1-4 ημέρες μετά την τοποθέτηση των Εμφυτευμάτων όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν, έχοντας σαν σημαντικό βοήθημα την ηλεκτρονική πλοήγηση στις υπό μελέτη γνάθους με τα πιο εξελιγμένα προγράμματα( Software).

Σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο Anitua στην Ισπανία χρησιμοποιούμε αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες (PRGF) δηλαδή παράγοντες του ίδιου του ασθενούς για την ανάπλαση Οστού και Μαλακών Ιστών περιορίζοντας την χρήση Ξενο-Αλλο-Μοχευμάτων, ελαττώνοντας τον πόνο και το οίδημα.

Έχοντας σαν πρώτο καθήκον την εξάλειψη του Πόνου αλλά και του Φόβου του Ασθενούς έχουμε τρία μήκη κύματος LASER (CO2-Nd:YAG-Er:YAG) ώστε να μπορούμε να επεμβαίνουμε σε όλους τους ιστούς κόκκαλο-δόντια-ούλα , πολλές φορές χωρίς καθόλου αναισθησία , αναίμακτα ,και χωρίς ράμματα .

Σε όλα αυτά για πλήρη έλεγχο στις πιο δύσκολες περιοχές όπου χρειάζεται ειδικός φωτισμός και μεγάλη μεγέθυνση γιά αναγνώριση ανατομικών στοιχείων χρησιμοποιούμε Χειρουργικό Μικροσκόπιο ZEISS με φως XENON.

Πίσω και μετά από όλα αυτά βρίσκεται η διαρκής αγάπη για την γνώση αλλά και η συνέπεια και το ενδιαφέρον προς τον Ασθενή που μας εμπιστεύεται .

 
 
Τελευταία Νέα
+ Περισσότερα
 
Συχνές Ερωτήσεις
+ Περισσότερα
 
Οδηγίες
+ Περισσότερα