Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΚΗΣ
ΓΝΑΘΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ  |   ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
Greek English
 
 
 • Γναθοχειρουργική
  Παραδοσιακά το πεδίο της χειρουργικής του στόματος περιλαμβάνει όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται εντός της στοματικής κοιλότητας και οι οποίες μπορούν να εκτελεστούν με τοπική αναισθησία σε περιπατητικούς ασθενείς. Περιλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται, στην τοποθέτηση οστεοενσωματούμενων Εμφυτευμάτων, λήψη και τοποθέτηση οστικών μοσχευμάτων, Ανύψωση Ιγμορείου Αντρου για την τοποθέτηση οστεοενσωματούμενων Εμφυτευμάτων,μοσχεύματα συνδετικού ιστού,Χειρουργική εγκλείστων και κυστών,κατευθυνόμενη ιστική αναγέννηση,προβλήματα της ΚΓΔ και άλλα.
  + Περισσότερα
 • Οστεοενσωματούμενα Εμφυτεύματα
  Τα οδοντικά εμφυτεύματα τα τελευταία τριάντα χρόνια έχουν τελείως αλλάξει την θεραπευτική προσέγγιση στην αντιμετώπιση της μερικής ή ολικής έλλειψης δοντιών.H εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα παγκοσμίως.Τα οδοντικά εμφυτεύματα κατασκευάζονται από καθαρό τιτάνιο .Το τιτάνιο έχει την ιδιότητα να γίνεται ένα με το οστό της γνάθου , ιδιότητα που ονομάζεται επιστημονικά οστεονσωμάτωση ,από εκεί και ο όρος οστεοενσωματούμενα εμφυτεύματα.
  + Περισσότερα
 • Laser
  Χρήση των LASER. Η δυνατότητα χειρουργικής με LASER εξασφαλίζει καλή επούλωση χωρίς ουλές χωρίς ράμματα ,περιορισμό του οιδήματος , αναίμακτα και πολλές φορές χωρίς αναισθησία. Έχουμε την δυνατότητα να εξαφανίζουμε την μελάγχρωση (το σκούρο χρώμα) των ούλων, να αφαιρούμε χαλινούς και υπερπλασίες , λευκοπλακίες και γενικά να επεμβαίνουμε σε ούλα , κόκκαλο και δόντια εξασφαλίζοντας ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές σε συνδυασμό με την χρήση χειρουργικού μικροσκοπίου .
  + Περισσότερα
 • Πανοραμική Ψηφιακή Ακτινογραφία
  + Περισσότερα
 • Ιστική Αναγέννηση με PRGF
  Ο συνδυασμός της χρήσης αυξητικών παραγόντων του ίδιου του ασθενούς με την λήψη μικρής ποσότητας αίματος πριν τοποθετηθούν τα εμφυτεύματα αυξάνει την χημειοταξία στην περιοχή με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση των τοπικών βλαστικών κυττάρων. Δηλαδή οι αυξητικοί παράγοντες που βρίσκονται στα αιμοπετάλια όταν τοποθετηθούν στην περιοχή που επεμβαίνουμε σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις και ενεργοποιηθούν με κατάλληλη τεχνική μας δίνουν ταχύτερη επούλωση, περιορισμό στο οίδημα (πρήξιμο) και ελάχιστο ή καθόλου μετεγχειρητικό πόνο. Η χρήση των αυτόλογων αιμοπεταλιακών αυξητικών παραγόντων επεκτείνεται στην διόρθωση των ρυτίδων του προσώπου ενεργοποιώντας το κολλαγόνο και ενυδατώνοντας το δέρμα, αλλά και σε άλλες ειδικότητες όπως η αθλιατρική , ορθοπεδική, οφθαλμολογία ,δερματολογία , πλαστική χειρουργική κα.
  + Περισσότερα
 • Χειρουργική με Μικροσκόπιο
  + Περισσότερα
 
 
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 
Οστεοενσωματούμενα Εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα τα τελευταία τριάντα χρόνια έχουν τελείως αλλάξει την θεραπευτική προσέγγιση στην αντιμετώπιση της μερικής ή ολικής έλλειψης δοντιών.

Η εξέλιξη και η εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα παγκοσμίως.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα κατασκευάζονται από καθαρό τιτάνιο .Το τιτάνιο έχει την ιδιότητα να γίνεται ένα με το οστό της γνάθου , ιδιότητα που ονομάζεται επιστημονικά οστεονσωμάτωση ,από εκεί και ο όρος οστεοενσωματούμενα εμφυτεύματα.

Πλεονεκτήματα: Βελτιωμένη εμφάνιση

Τα εμφυτεύματα δείχνουν και έχουν τη αίσθηση φυσικών δοντιών.

Βελτιωμένη ομιλία .

Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν οδοντοστοιχίες που δεν εφαρμόζουν καλά , με την τοποθέτηση εμφυτευμάτων δεν υπάρχει ο φόβος να μετατοπιστεί η προσθετική.

Άνεση.

Τα εμφυτεύματα γίνονται ένα με το στόμα δεν υπάρχει πλαστικός ουρανίσκος ούτε κινητικότητα στην μάσηση και την ομιλία όπως στις κινητές, επίσης δεν υπάρχει τραυματισμός στην μάσηση , όλα τα φαγητά πλέον μπορούν να μασηθούν αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση και την κοινωνικότητα.

Βελτίωση στοματικής Υγείας.

Στην σύγχρονη αντιμετώπιση απώλειας ενός δοντιού ο καλύτερος τρόπος θεραπείας θεωρείται η τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος αντί να τροχιστούν υγιή δόντια για να κατασκευαστεί μία συμβατική γέφυρα , το εμφύτευμα συγκρατεί το οστό καθώς οι δυνάμεις της μάσησης που μεταφέρονται μέσα από αυτό στο οστό διεγείρουν την φυσική διαδικασία ανάπλασης.

Σε έλλειψη όλων ή αρκετών δοντιών είναι πάντα καλύτερη η τοποθέτησης μίας ακίνητης εργασίας αντί για τις οδοντοστοιχίες που μπαινοβγαίνουν , αλλά και σε περιπτώσεις που τα εμφυτεύματα στηρίζουν οδοντοστοιχίες , η στήριξη είναι άριστη και δεν χρειάζονται οι γνωστές κόλλες .

Διάρκεια ποσοστά Επιτυχίας.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να κρατήσουν μία ολόκληρη ζωή εφ όσον υπάρχει παρακολούθηση και καλή στοματική υγιεινή και Υγεία.Τα ποσοστά επιτυχίας είναι 98%.

Ποιος μπορεί να βάλει εμφυτεύματα;

Οποιοσδήποτε έχει χάσει ένα , περισσότερα ή όλα του-της τα δόντια και είναι πάνω από 18-20 ετών και η γενική κατάσταση της υγείας επιτρέπει την εκτέλεση μιας μικρής χειρουργικής πράξης.

Εάν υπάρχουν τερηδόνες ή περιοδοντική νόσος ,πρέπει να προηγηθεί κάποια θεραπεία στα δόντια που θα παραμείνουν στο στόμα ώστε να μην αποτελούν εστίες μόλυνσης κατά την διάρκεια της αποκατάστασης με εμφυτεύματα.

Πότε τα εμφυτεύματα δεν είναι η λύση.

Όταν στο ιατρικό ιστορικό αναφέρονται συγγενείς παθήσεις του αίματος , μη ελεγχόμενος σακχαρώδης διαβήτης , μερικές ανοσολογικές καταστάσεις και συστηματικά νοσήματα .

Μία καινούργια οντότητα που δημιουργεί προβλήματα στην επούλωση του οστού είναι και η λήψη διφοσφωνικών που χρησιμοποιούνται πολύ σε γυναίκες με οστεοπενία και οστεοπόρωση , εδώ ενώ η νόσος δεν είναι αντένδειξη για εμφυτεύματα ( χρειάζεται ειδική προσέγγιση ) αλλά τα φάρμακα, γι αυτό πρέπει πάντα να αναφέρονται, πολλές φορές διακόπτονται για ένα διάστημα και ολοκληρώνουμε την αποκατάσταση.

Προσοχή μεγάλη χρειάζεται και στο κάπνισμα γιατί ευνοεί την περιοδοντική αλλά και την περιεμφυτευματική νόσο.

Βρισκόμαστε σε μια καμπή όπου οι μεγάλες επεμβάσεις δίνουν την θέση τους σε όσο το δυνατόν ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές που μειώνουν το χειρουργικό Stress .

Απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας είναι η σωστή μελέτη κάθε περιστατικού .