Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΚΗΣ
ΓΝΑΘΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ  |   ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
Greek English
 
 
 • Γναθοχειρουργική
  Παραδοσιακά το πεδίο της χειρουργικής του στόματος περιλαμβάνει όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται εντός της στοματικής κοιλότητας και οι οποίες μπορούν να εκτελεστούν με τοπική αναισθησία σε περιπατητικούς ασθενείς. Περιλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται, στην τοποθέτηση οστεοενσωματούμενων Εμφυτευμάτων, λήψη και τοποθέτηση οστικών μοσχευμάτων, Ανύψωση Ιγμορείου Αντρου για την τοποθέτηση οστεοενσωματούμενων Εμφυτευμάτων,μοσχεύματα συνδετικού ιστού,Χειρουργική εγκλείστων και κυστών,κατευθυνόμενη ιστική αναγέννηση,προβλήματα της ΚΓΔ και άλλα.
  + Περισσότερα
 • Οστεοενσωματούμενα Εμφυτεύματα
  Τα οδοντικά εμφυτεύματα τα τελευταία τριάντα χρόνια έχουν τελείως αλλάξει την θεραπευτική προσέγγιση στην αντιμετώπιση της μερικής ή ολικής έλλειψης δοντιών.H εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα παγκοσμίως.Τα οδοντικά εμφυτεύματα κατασκευάζονται από καθαρό τιτάνιο .Το τιτάνιο έχει την ιδιότητα να γίνεται ένα με το οστό της γνάθου , ιδιότητα που ονομάζεται επιστημονικά οστεονσωμάτωση ,από εκεί και ο όρος οστεοενσωματούμενα εμφυτεύματα.
  + Περισσότερα
 • Laser
  Χρήση των LASER. Η δυνατότητα χειρουργικής με LASER εξασφαλίζει καλή επούλωση χωρίς ουλές χωρίς ράμματα ,περιορισμό του οιδήματος , αναίμακτα και πολλές φορές χωρίς αναισθησία. Έχουμε την δυνατότητα να εξαφανίζουμε την μελάγχρωση (το σκούρο χρώμα) των ούλων, να αφαιρούμε χαλινούς και υπερπλασίες , λευκοπλακίες και γενικά να επεμβαίνουμε σε ούλα , κόκκαλο και δόντια εξασφαλίζοντας ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές σε συνδυασμό με την χρήση χειρουργικού μικροσκοπίου .
  + Περισσότερα
 • Πανοραμική Ψηφιακή Ακτινογραφία
  + Περισσότερα
 • Ιστική Αναγέννηση με PRGF
  Ο συνδυασμός της χρήσης αυξητικών παραγόντων του ίδιου του ασθενούς με την λήψη μικρής ποσότητας αίματος πριν τοποθετηθούν τα εμφυτεύματα αυξάνει την χημειοταξία στην περιοχή με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση των τοπικών βλαστικών κυττάρων. Δηλαδή οι αυξητικοί παράγοντες που βρίσκονται στα αιμοπετάλια όταν τοποθετηθούν στην περιοχή που επεμβαίνουμε σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις και ενεργοποιηθούν με κατάλληλη τεχνική μας δίνουν ταχύτερη επούλωση, περιορισμό στο οίδημα (πρήξιμο) και ελάχιστο ή καθόλου μετεγχειρητικό πόνο. Η χρήση των αυτόλογων αιμοπεταλιακών αυξητικών παραγόντων επεκτείνεται στην διόρθωση των ρυτίδων του προσώπου ενεργοποιώντας το κολλαγόνο και ενυδατώνοντας το δέρμα, αλλά και σε άλλες ειδικότητες όπως η αθλιατρική , ορθοπεδική, οφθαλμολογία ,δερματολογία , πλαστική χειρουργική κα.
  + Περισσότερα
 • Χειρουργική με Μικροσκόπιο
  + Περισσότερα
 
 
ΟΔΗΓΙΕΣ
 
Μετά την τοποθέτηση Οστεοενσωματούμενων Εμφυτευμάτων.

Μην διαταράσσετε το χειρουργικό τραύμα. Αποφύγετε τις πλύσεις ή να ακουμπήσετε την περιοχή της επέμβασης την ίδια μέρα.

Σε μερικές περιπτώσεις θα προβάλλει μέσα από τα ούλα ένα μεταλλικό κολόβωμα επούλωσης .

Αιμορραγία

Συνήθως δεν παρατηρείται αιμορραγία . Ίχνη αίματος στο σάλιο είναι φυσιολογικό και παρέρχεται μετά από 24 ώρες . Παραπάνω παρουσία αίματος ελέγχεται με την τοποθέτηση ενός σπόγγου (γάζα ή μπαμπάκι) στην περιοχή που αιμορραγεί που θα τον δαγκώσετε για 30 λεπτά σταθερά . Εάν η αιμορραγία δεν σταματήσει τηλεφωνείστε για οδηγίες.

Διόγκωση-Οίδημα

Το οίδημα είναι φυσιολογική συνέπεια ενός χειρουργείου . Για να περιορίσετε το οίδημα τοποθετήστε μία παγοκύστη στην περιοχή της επέμβασης ανά 10 λεπτά και για άλλα 10 τις πρώτες 36 ώρες.

Δίαιτα

Πίνετε άφθονα υγρά . Αποφύγετε τα καυτά και τα καρυκεύματα. Μαλακή δίαιτα την πρώτη ημέρα. Αποφύγετε αυστηρά να μασήσετε πάνω στην χειρουργημένη περιοχή μέχρι να σας επιτραπεί από τον Ιατρό σας. Ξαναγυρίστε σε κανονική δίαιτα το συντομότερο εκτός αν σας δοθούν άλλες οδηγίες για την περίπτωση σας .

Πόνος

Είναι καλύτερα να αρχίσετε τα παυσίπονα πριν φύγει τελείως η τοπική αναισθησία. Για μέτριο πόνο συνιστάται το Brufen 600mg κάθε 12 ώρες , εάν δεν μπορείτε να πάρετε Brufen τότε δύο δισκία Depon 500mg κάθε 4 ώρες είναι συνήθως αρκετά . Σε καμία περίπτωση δεν θα πάρετε κάποια από τις παραπάνω φαρμακευτικές ουσίες εάν είστε αλλεργικοί σε αυτές.

Αντιβιωτικά

Ανάλογα με την περίπτωση θα σας συνταγογραφηθούν τα κατάλληλα για την περίπτωση σας αντιβιοτικά.

Στοματική Υγιεινή

Καλή στοματική υγιεινή είναι απαραίτητη για καλή επούλωση . Το βράδυ μετά την Επέμβαση κάνετε ελαφριά πλύση του στόματος με Χλωρεξιδίνη . Την επομένη κάνετε πλύση μετά το πρωινό και το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Σιγουρευτείτε πως κατά την πλύση το διάλυμα παραμένει στο στόμα για 30 δευτερόλεπτα μετά φτύνετε. Κατά την διάρκεια της ημέρας κάνετε πλύσεις ιδιαίτερα μετά τα γεύματα 2-3 φορές την ημέρα με χλιαρό αλατόνερο (μια κουταλιά του γλυκού αλάτι σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό) . Με το βούρτσισμα να είστε προσεκτικοί ιδιαίτερα στα δόντια που γειτνιάζουν στο χειρουργικό τραύμα.

Δραστηριότητες

Διατηρείστε τις φυσικές σας δραστηριότητες στο ελάχιστο την πρώτη ημέρα , αποφύγετε την άσκηση και κάθε έντονη δραστηριότητα τις πρώτες ημέρες ανάλογα με την έκταση της επέμβασης και τις οδηγίες που σας έχουν δοθεί.

Κάπνισμα

Μην καπνίσετε τουλάχιστον για δύο εβδομάδες μετά την Επέμβαση. Όπως σας έχει αναλυτικά εξηγηθεί το κάπνισμα αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο αποτυχίας ιδιαίτερα στις περιπτώσεις οστικών μοσχευμάτων και Ανύψωσης του Ιγμορείου Άντρου.

Προσθετικές Αποκαταστάσεις

Μερικές Οδοντοστοιχίες και Ολικές Οδοντοστοιχίες δεν θα πρέπει να τοποθετούνται αμέσως μετά την επέμβαση και τουλάχιστον για δέκα μέρες μετά.