Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΚΗΣ
ΓΝΑΘΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ  |   ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
Greek English
 
 
 • Γναθοχειρουργική
  Παραδοσιακά το πεδίο της χειρουργικής του στόματος περιλαμβάνει όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται εντός της στοματικής κοιλότητας και οι οποίες μπορούν να εκτελεστούν με τοπική αναισθησία σε περιπατητικούς ασθενείς. Περιλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται, στην τοποθέτηση οστεοενσωματούμενων Εμφυτευμάτων, λήψη και τοποθέτηση οστικών μοσχευμάτων, Ανύψωση Ιγμορείου Αντρου για την τοποθέτηση οστεοενσωματούμενων Εμφυτευμάτων,μοσχεύματα συνδετικού ιστού,Χειρουργική εγκλείστων και κυστών,κατευθυνόμενη ιστική αναγέννηση,προβλήματα της ΚΓΔ και άλλα.
  + Περισσότερα
 • Οστεοενσωματούμενα Εμφυτεύματα
  Τα οδοντικά εμφυτεύματα τα τελευταία τριάντα χρόνια έχουν τελείως αλλάξει την θεραπευτική προσέγγιση στην αντιμετώπιση της μερικής ή ολικής έλλειψης δοντιών.H εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα παγκοσμίως.Τα οδοντικά εμφυτεύματα κατασκευάζονται από καθαρό τιτάνιο .Το τιτάνιο έχει την ιδιότητα να γίνεται ένα με το οστό της γνάθου , ιδιότητα που ονομάζεται επιστημονικά οστεονσωμάτωση ,από εκεί και ο όρος οστεοενσωματούμενα εμφυτεύματα.
  + Περισσότερα
 • Laser
  Χρήση των LASER. Η δυνατότητα χειρουργικής με LASER εξασφαλίζει καλή επούλωση χωρίς ουλές χωρίς ράμματα ,περιορισμό του οιδήματος , αναίμακτα και πολλές φορές χωρίς αναισθησία. Έχουμε την δυνατότητα να εξαφανίζουμε την μελάγχρωση (το σκούρο χρώμα) των ούλων, να αφαιρούμε χαλινούς και υπερπλασίες , λευκοπλακίες και γενικά να επεμβαίνουμε σε ούλα , κόκκαλο και δόντια εξασφαλίζοντας ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές σε συνδυασμό με την χρήση χειρουργικού μικροσκοπίου .
  + Περισσότερα
 • Πανοραμική Ψηφιακή Ακτινογραφία
  + Περισσότερα
 • Ιστική Αναγέννηση με PRGF
  Ο συνδυασμός της χρήσης αυξητικών παραγόντων του ίδιου του ασθενούς με την λήψη μικρής ποσότητας αίματος πριν τοποθετηθούν τα εμφυτεύματα αυξάνει την χημειοταξία στην περιοχή με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση των τοπικών βλαστικών κυττάρων. Δηλαδή οι αυξητικοί παράγοντες που βρίσκονται στα αιμοπετάλια όταν τοποθετηθούν στην περιοχή που επεμβαίνουμε σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις και ενεργοποιηθούν με κατάλληλη τεχνική μας δίνουν ταχύτερη επούλωση, περιορισμό στο οίδημα (πρήξιμο) και ελάχιστο ή καθόλου μετεγχειρητικό πόνο. Η χρήση των αυτόλογων αιμοπεταλιακών αυξητικών παραγόντων επεκτείνεται στην διόρθωση των ρυτίδων του προσώπου ενεργοποιώντας το κολλαγόνο και ενυδατώνοντας το δέρμα, αλλά και σε άλλες ειδικότητες όπως η αθλιατρική , ορθοπεδική, οφθαλμολογία ,δερματολογία , πλαστική χειρουργική κα.
  + Περισσότερα
 • Χειρουργική με Μικροσκόπιο
  + Περισσότερα
 
 
ΟΔΗΓΙΕΣ
 
Μετεγχειρητικές Οδηγίες (Γενικές )

Μετεγχειρητικές Οδηγίες:

 • Κρατήστε τη γάζα που έχει τοποθετηθεί στην περιοχή της επέμβασης δαγκώνοντας τη με σταθερή πίεση για 30-60 λεπτά. Εάν μετά την αφαίρεση της γάζας, διαπιστώσετε ότι το αίμα είναι αρκετό, ξεπλύνετε με κρύο αλατόνερο ή με αντισηπτικό διάλυμα. Επανατοποθετείστε μία γάζα και δαγκώστε σφιχτά για 40 λεπτά.
 • Αποφύγετε την πρώτη μέρα τις στοματοπλύσεις.
 • Αποφύγετε το κάπνισμα και τις έντονες δραστηριότητες την 1η και 2η μετεγχειρητική μέρα.
 • Την ίδια μέρα κοιμηθείτε με ένα επιπλέον μαξιλάρι χωρίς να ακουμπά η χειρουργημένη πλευρά.
 • Την πρώτη μέρα κρατείστε την παγοκύστη 10 λεπτά επάνω στην χειρουργημένη περιοχή και 10 λεπτά εκτός για 2 έως 4 ώρες.
 • Μετεγχειρητικός πόνος: Θα αντιμετωπίσετε 3 έως 5 ώρες μετά την επέμβαση στην κάτω γνάθο και 1 έως 3 ώρες στην άνω γνάθο. Χρησιμοποιείστε το αναλγητικό που σας έχει συνταγογραφηθεί. Προσοχή την περίοδο που είστε ναρκωμένοι στο χείλος ή τη γλώσσα να μην τα δαγκώσετε.
 • Την επόμενη ημέρα μετά την επέμβαση θα αντιμετωπίσετε διόγκωση μέσα αλλά και έξω από το στόμα. Είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού και λέγεται οίδημα. Καμία φορά συνυπάρχει και αιμάτωμα.
 • Δίαιτα: Την 1η ημέρα να τρώτε πολτώδεις τροφές, κρύες ή σε θερμοκρασία δωματίου (πουρέ, κρέμες, σούπες, γιαούρτι, παγωτό κλπ), όπως επίσης και άφθονα υγρά, χυμούς δροσερά ή σε θερμοκρασία δωματίου. Από τη 2η ημέρα και μετά προσθέστε σταδιακά μαλακές τροφές. Από την 3η ημέρα μπορείτε να τρώτε ζεστές τροφές. Προσοχή κατά τη μάσηση, ιδιαίτερα στις σκληρές τροφές, να μην πηγαίνουν στη χειρουργημένη περιοχή.
 • Η αντιβίωση δεν χρειάζεται σε όλες τις επεμβάσεις εκτός εάν σας χορηγηθεί.
 • Σε επτά ή ........... ημέρες θα έρθετε για να αφαιρέσετε τα ράμματα κατόπιν ραντεβού.

Η σχολαστική τήρηση των παραπάνω, όπως και η καλή στοματική υγιεινή, μειώνουν στο ελάχιστο τις πιθανότητες εμφάνισης ανεπιθύμητων καταστάσεων.

Σε περίπτωση που θα θέλατε κάποια διευκρίνιση, έχετε πυρετό από 38 και πάνω, ή γενικά αισθάνεστε κάτι διαφορετικό καλέστε το κινητό 6945876155.