Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΚΗΣ
ΓΝΑΘΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ  |   ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
Greek English
 
 
 • Γναθοχειρουργική
  Παραδοσιακά το πεδίο της χειρουργικής του στόματος περιλαμβάνει όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται εντός της στοματικής κοιλότητας και οι οποίες μπορούν να εκτελεστούν με τοπική αναισθησία σε περιπατητικούς ασθενείς. Περιλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται, στην τοποθέτηση οστεοενσωματούμενων Εμφυτευμάτων, λήψη και τοποθέτηση οστικών μοσχευμάτων, Ανύψωση Ιγμορείου Αντρου για την τοποθέτηση οστεοενσωματούμενων Εμφυτευμάτων,μοσχεύματα συνδετικού ιστού,Χειρουργική εγκλείστων και κυστών,κατευθυνόμενη ιστική αναγέννηση,προβλήματα της ΚΓΔ και άλλα.
  + Περισσότερα
 • Οστεοενσωματούμενα Εμφυτεύματα
  Τα οδοντικά εμφυτεύματα τα τελευταία τριάντα χρόνια έχουν τελείως αλλάξει την θεραπευτική προσέγγιση στην αντιμετώπιση της μερικής ή ολικής έλλειψης δοντιών.H εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα παγκοσμίως.Τα οδοντικά εμφυτεύματα κατασκευάζονται από καθαρό τιτάνιο .Το τιτάνιο έχει την ιδιότητα να γίνεται ένα με το οστό της γνάθου , ιδιότητα που ονομάζεται επιστημονικά οστεονσωμάτωση ,από εκεί και ο όρος οστεοενσωματούμενα εμφυτεύματα.
  + Περισσότερα
 • Laser
  Χρήση των LASER. Η δυνατότητα χειρουργικής με LASER εξασφαλίζει καλή επούλωση χωρίς ουλές χωρίς ράμματα ,περιορισμό του οιδήματος , αναίμακτα και πολλές φορές χωρίς αναισθησία. Έχουμε την δυνατότητα να εξαφανίζουμε την μελάγχρωση (το σκούρο χρώμα) των ούλων, να αφαιρούμε χαλινούς και υπερπλασίες , λευκοπλακίες και γενικά να επεμβαίνουμε σε ούλα , κόκκαλο και δόντια εξασφαλίζοντας ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές σε συνδυασμό με την χρήση χειρουργικού μικροσκοπίου .
  + Περισσότερα
 • Πανοραμική Ψηφιακή Ακτινογραφία
  + Περισσότερα
 • Ιστική Αναγέννηση με PRGF
  Ο συνδυασμός της χρήσης αυξητικών παραγόντων του ίδιου του ασθενούς με την λήψη μικρής ποσότητας αίματος πριν τοποθετηθούν τα εμφυτεύματα αυξάνει την χημειοταξία στην περιοχή με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση των τοπικών βλαστικών κυττάρων. Δηλαδή οι αυξητικοί παράγοντες που βρίσκονται στα αιμοπετάλια όταν τοποθετηθούν στην περιοχή που επεμβαίνουμε σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις και ενεργοποιηθούν με κατάλληλη τεχνική μας δίνουν ταχύτερη επούλωση, περιορισμό στο οίδημα (πρήξιμο) και ελάχιστο ή καθόλου μετεγχειρητικό πόνο. Η χρήση των αυτόλογων αιμοπεταλιακών αυξητικών παραγόντων επεκτείνεται στην διόρθωση των ρυτίδων του προσώπου ενεργοποιώντας το κολλαγόνο και ενυδατώνοντας το δέρμα, αλλά και σε άλλες ειδικότητες όπως η αθλιατρική , ορθοπεδική, οφθαλμολογία ,δερματολογία , πλαστική χειρουργική κα.
  + Περισσότερα
 • Χειρουργική με Μικροσκόπιο
  + Περισσότερα
 
 
FAQs
 
Τα LASER Στην Οδοντιατρική-Χειρουργική του Στόματος
 
ΕΙΝΑΙ ΤΑ LASER ΑΣΦΑΛΗ;
Ναι! Τα lasers έχουν ευρέως χρησιμοποιηθεί στην οδοντιατρική αλλά και σε άλλους τομείς της ιατρικής για πολλά χρόνια και θεωρούνται απολύτως ασφαλή, όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Η χρήση των ακτίνων Laser θεωρείται μια μοντέρνα και αξιόπιστη μέθοδος για τη θεραπευτική αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων στα πλαίσια της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.
ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ LASER;
Οι περισσότεροι ασθενείς δεν αισθάνονται πόνο κατά τη διάρκεια επεμβάσεων με laser, ενώ κάποιοι ασθενείς αναφέρουν μία ήπια αίσθηση πόνου. Αυτό ποικίλει, ανάλογα με τον ασθενή. Φροντίζουμε πάντα να επιλεγεί η κατάλληλη τεχνική και ο τύπος του Laser που θα σας εξασφαλίσει ώστε να μην πονέσετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΜΕ ΒΕΛΟΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕ LASER;
Στις περισσότερες περιπτώσεις, αναισθησία με βελόνα δε χρειάζεται κατά τη διάρκεια επέμβασης με laser. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί, αλλά αυτό εξαρτάται από το είδος της επέμβασης, το είδος του laser και από τον ίδιο τον ασθενή.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ LASER;
Όλοι οι ασθενείς μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση των οδοντιατρικών laser. Ειδικότερα για τα παιδιά είναι ιδανικό.
ΠΩΣ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΑ LASER;
Εκτός από τα πολλά ωφέλη της οδοντιατρικής με laser ? μικρότερος επεμβατικός χρόνος, λιγότερες επισκέψεις, λιγότερες βελόνες,στις περισσότερες επεμβάσεις δεν τοποθετούνται ράμματα, μεγαλύτερη άνεση η επίσκεψή σας θα είναι σχεδόν όπως ήταν και πριν. Ανάλογα με το είδος του laser που χρησιμοποιείται, θα ακουστεί ένας ήχος κατά τη διάρκεια λειτουργίας του. Μπορεί επίσης να αισθανθείτε ένα σπρέι αέρα, ή νερού. Επίσης θα ληφθούν ορισμένα επιπλέον μέτρα ασφαλείας κατά την επίσκεψή σας. Εσείς και ο οδοντίατρός σας θα φοράτε ειδικά προστατευτικά γυαλιά, ενώ κατά τη διάρκεια της επέμβασης με laser η πόρτα του χώρου του ιατρείου θα είναι κλειστή.
ΣΕ ΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ LASER;
Ένα οδοντιατρικό laser μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές διαφορετικές επεμβάσεις, στο κόκαλο στα δόντια στο δέρμα και στα ούλα. Προσφέρει το πλεονέκτημα της αναίμακτης επέμβασης ταυτόχρονα στο σημείο της δράσης του Laser καταστρέφονται τα μικρόβια δημιουργώντας ένα επιπλέον πλεονέκτημα.
ΠΟΝΑΕΙ;
Οι περισσότεροι ασθενείς βρίσκουν τις επεμβάσεις με laser πολύ άνετες. Τις περισσότερες φορές δε χρειάζεται αναισθησία. Οι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση με laser αναφέρουν την αίσθηση της επαφής με την κεφαλή του laser και μία αίσθηση θερμότητας.
ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΡΟΧΟΣ;
Είναι πιθανό. Το laser μπορεί να προετοιμάσει το δόντι για την έμφραξη. Σε μερικές όμως περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί και ο τροχός. Οι περισσότεροι ωστόσο ασθενείς δε χρειάζονται αναισθησία για τη μικρή αυτή χρήση του τροχού. ΤΙ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ; Τα οδοντιατρικά laser συχνά εξαλείφουν τις επιπλοκές που ακολουθούν πολλές οδοντιατρικές επεμβάσεις πόνος, αιμορραγία, οίδημα, ράμματα και μούδιασμα.
ΘΑ ΕΧΩ ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΛΗ ΕΠΟΥΛΩΣΗ;
Ναι, οι επεμβάσεις με laser επουλώνονται το ίδιο γρήγορα με τις συμβατικές μεθόδους και μπορεί να νιώσετε μικρότερο μετεγχειρητικό πόνο. Η χειρουργική με Laser περιορίζει την εμφάνιση ουλών όταν χρησιμοποιούνται σε επεμβάσεις μέσα στο στόμα αλλά και εξωστοματικά και ελαχιστοποιεί την πιθανότητα μόλυνσης όπως έχει υποστηριχτεί από πολλές μελέτες, επιτυγχάνεται τοπικά αποστείρωση με αποτέλεσμα τον περιορισμό της βακτηριαιμίας που παρατηρείται στην συνήθη επέμβαση με νυστέρι. Για τις επεμβάσεις με laser , τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει αίσθημα μουδιάσματος, εφόσον δεν έχει γίνει αναισθησία, επομένως μπορείτε να γυρίσετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες .